A szájmaszkviselés fokozza a vírusos megbetegedések kialakulásának lehetőségét!

A legfrissebb kutatások is bebizonyították a szövetmaszkok alkalmatlanságát.

Az Amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) legfrissebb közleménye szerint az állandóan szövetmaszkokat viselők kapják el a koronavírust és más vírusokat, valamint mutatják azok légúti tüneteit!

A vizsgálatban olyan tüneteket mutató felnőttek (≥18 éves személyek) voltak, akik reverz transzkriptáz – polimeráz láncreakció (RT-PCR) teszttel korona fertőzésre “igazoltak”, ámbár itt a ciklusok számát nem ismerjük. A kontroll csoportot olyan légúti tüneteket mutató ambulánsan észlelt felnőttek alkották, akiknek a Korona PCR teszt eredménye negatív volt, azaz a súlyos légúti tüneteiket más vírusok okozták, többek között influenza, vagy rhino vírusok!

A korona vírus pozitív (PCR) 154 és a korona vírus negatív (PCR) 160 felső légúti hurutos beteg szövetből készült maszk hordási szokásai alább láthatóak 14 nappal a tünetek megjelenése előtt, ami a vírus inkubációs időszaka! Esetszámok (%-ban is) a korona vírus PCR pozitív és negativ hurutos beteg csoportban!

Maszkot viselt PCR pozitív betegek:
Soha – Never – 6 (3.9%)
Ritkán – Rarely – 6 (3.9%)
Néha – Sometines – 11 (7.2%)
Gyakran – Often – 22 (14.4%)
Mindig – Always. – 108 (70.6%)

Maszkot viselt PCR negatív betegek:
Soha – Never – 5 (3.1%)
Ritkán – Rarely – 6 (3.8%)
Néha – Sometines – 7 (4.4%)
Gyakran – Often – 23 (14.5%)
Mindig – Always. – 118 (74.2%)

Ezek szerint a szövet maszk semmilyen vírussal szemben nem véd egyik csoportban sem, a gyakori és állandó maszkviselők betegszenek meg magasan a legnagyobb százalékban, lásd a közlemény táblázatát! Micsoda exponenciálisan pozitív regressziós összefüggések!

Prof. Dr. Boros László - Orvosok a Tisztánlátásért

Forrás: CDC