600 belga orvos véleménye a maszkokról

"Az egészséges egyének orális maszkjai hatástalanok a vírusfertőzések terjedése ellen."

Az orvosok Hippokratészi esküjükre hivatkozva írták le a véleményüket, amely szembemegy a jelenlegi intézkedésekkel.

Több, mint 600 belga orvos véleménye a maszkokról: 

"Az egészséges egyének orális maszkjai hatástalanok a vírusfertőzések terjedése ellen. A maszk viselése nem mentes a mellékhatásoktól.  Az oxigénhiány (fejfájás, émelygés, fáradtság, koncentrációvesztés) meglehetősen gyorsan jelentkezik, a magassági betegséghez hasonló hatással. Naponta látunk olyan betegeket, akik fejfájásra, orrmelléküreg-problémákra, légzési problémákra és hiperventilációra panaszkodnak a maszkok viselése miatt. Ezenkívül a felhalmozódott CO2 a szervezet mérgező savasodásához vezet, amely befolyásolja immunitásunkat. Egyes szakértők még a vírus fokozott terjedésére is figyelmeztetnek a maszk nem megfelelő használata esetén. 

Ezért elismert biztonsági szakemberek nem javasolják a maszkok nem megfelelő használatát átfogó orvosi kardio-tüdő vizsgálat nélkül.
A kórházak steril környezetben működnek a műtőikben, ahol a személyzet maszkot visel, és ennek kompenzálására a páratartalom / hőmérséklet pontos szabályozása van, megfelelően ellenőrzött oxigénáramlással, és ezáltal megfelelnek a szigorú biztonsági előírásoknak."

Forrás: Open letter from medical doctors and health professionals to all Belgian authorities and all Belgian media